Riksun päiväkirja

Siirry alas

Riksun päiväkirja

Viesti  Sussu lähetetty Ti Huhti 16, 2013 8:32 am

Täällä päiväkirjassa kertoilen minä, eli Sussu, suomenhevosvarsani Aaveen Asterixin koulutteluista ja muistakin hoiteluista.

Tarkempi esittely tulossa:)

Sussu
Kotikissa
Kotikissa

Viestien lukumäärä : 10
Join date : 16.04.2013

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Riksun päiväkirja

Viesti  Sussu lähetetty Pe Huhti 19, 2013 11:51 pm

20.04.2013 Irtojuoksutus

- Nyt loppu, ärähdän riimunnarun päässä riekkuvalle Riksulle. Oripojalla vaikuttaa olevan virtaa ja vieläpä ihan reippahasti. Meinaan kaatua mutalätäkköön. Käsken varsan pysähtyä ja sitten peruttaa muutaman askeleen verran, jotta nuori hevosenalku ymmärtää minun olevan johtaja. Pidän riimunnarua suhtkoht löysällä, jotta Riksulla olisi hieman varaa liikkua itsenäisestikkin. Vien nuoren oripojan talliin ja kiinnitän sen hetkeksi käytävälle. Taputtelen varsaa kokoajan, ja pidän riimunnarusta kuitenkin kiinni. Riksu ihmettelee vieläkin molemmille puolille tulevia remmejä, mutta seisoo siinä jo rauhallisemmin kuin ennen. Kehun nuorukaista ja päästän sen irti. Vien hevoseni tämän jälkeen omaan karsinaansa.
- Odotteles täällä ni haen sun harjat, mutisen orivarsalle ja suljen karsinan oven perässäni huolella. Astelen varustehuoneeseen ja nappaan sieltä harjapakin, joka sisältää Riksun harjat.

Palaan Riksun karsinalle ja lasken harjapakin karsinan ulkopuolelle. Nappaan riimunnarun koukusta ja otan Riksun sillä kiinni. Pitelen riimunnarua aina käsissäni kun hoidan Riksua, ainakin toistaiseksi, sillä se on vielä niin nuori ja tällä tavoin estän sitä riehumasta. Nappaan käteeni pehmeän harjan ja alan sen kanssa harjailla Riksun karvaa. Riksulla on vielä varsin reipas karvanlähtö, vaikka onkin jo kevät, mutta en ole ehtinyt ennen tätä irroittamaan karvaa kunnolla. Joudun kokoajan puhdistamaan harjaa, koska siitä tulee todella karvainen. Kavioita minun ei tarvitse puhdistaa, mutta tarkastan että jalat ovat kunnossa ja nostan niitä pariin otteeseen. Riksu on tottunut jalkojen kosketteluun jo todella hyvin. Kun oripoika on huolella harjattu, lähden taluttamaan sitä maneesille päin. Onnekseni maneesissa ei ole ketään ja voin päästää Riksun vapaaksi. Ensin annan orin juoksennella hieman itsekseen, mutta sitten otan sen kuulolle ja päätän itse minne varsan tulee mennä. Kun juoksentelua on tarpeeksi, kehotan Riksun seuraamaan minua. Nuori orivarsa muistaa tämän leikin jo ja seuraa minua kiltisti melkein heti. Varsa nappaa silloin tällöin kiinni vaaleista kiharoistani, mtuta sitten kiellän sitä. Kun liikuskelu on hoidettu, nappaan Riksun kiinni ja palaamme talliin.

Enään minun ei ole järkeä harjata Riksua, joten vien sen saman tien tarhaan. Napsin orivarsasta muutaman kuvaa ja menen sitten takaisin talliin. Järjestelen kaappini nopeasti, sillä kun saavimme Leijikseen, olin tunkenut tavarani vain kaappiin. Nyt sain kaapin siistiksi, joten puhdistin vielä nopeasti Riksun karsinan, vaikka se ei ollutkaan minun tehtäväni. Karsinan siivouksen jälkeen kävin vielä moikkaamassa varsaani ja menen sitten eväitäni syömään satulahuoneeseen, kun en muutakaan paikkaa keksinyt.


Kuva (c) Sussu

Sussu ja Riksu 1hm

/ Oikun pirteä ja posiitivisen sävyinen tarina! :3 Tuli oikein mukava fiilis. Riksu on ihastuttava!

- Jewell

Sussu
Kotikissa
Kotikissa

Viestien lukumäärä : 10
Join date : 16.04.2013

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Riksun päiväkirja

Viesti  Sussu lähetetty Ma Huhti 22, 2013 7:59 am

22.04.2013 Varsavalmennus

Sussu - Aaveen Asterix
Riksu esitti päivän näyttävimmän sisääntulon, orivarsa tepasteli maneesiin hirnuen ja harja hulmuten. Pian varsa kuitenkin asettui ja käveli Sussun vierellä tasaisesti, vaikka välillä sille sai huomauttaa liian reippaasta tahdista. Raviin siirtyminen meni hyvin, Sussu sai orinvarsan ravaamaan nätisti vierellään muutaman huomautuksen jälkeen. Pysähtymisissä meinasi olla ongelmana liian nopea liikkeellelähtö, Riksu kyllä pysähtyi heti kun Sussukin, mutta lähti hivuttautumaan eteen päin jo parin sekunnin seisomisen jälkeen. Tästä useamman kerran orille huomautettiin, ja lopulta se tyytyi seisomaan paikoillaan Sussun liikkeellelähtöön asti. Portilla kulkemista tämän varsan kanssa oli selvästi harjoiteltu, se sujui hyvin. Lopussa paikoillaan seisominen tuotti yhä vaikeuksia tälle oripojalle, Riksu steppaili ja pyrki joka suuntaan. Kosketukseen ori ei reagoinut, mutta ihmiset saivat olla varuillaan orin liikahdellessa. Kaviot nousivat hetken suostuttelun jälkeen.

Teksti (c) Suvi

Sussu ja Riksu 2hm

Sussu
Kotikissa
Kotikissa

Viestien lukumäärä : 10
Join date : 16.04.2013

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Riksun päiväkirja

Viesti  Sussu lähetetty La Kesä 01, 2013 10:23 pm

02.06.2013 Harjailua

Astun ulos isoveljeni autosta ja läimäisen oven kiinni. Näytän tuolle kieltä ja suuntaan tallia kohti. Sujahdan ovesta sisälle ja sisällä ei näy ketään. Tietenkin, kaikki laiskottelevat kotonaan, kun ulkona on niin kuuma. Kohautan hartioitani ja suuntaan ison tallin karsinalle nro 2. Ovessa on tekemäni siisti kyltti, jossa lukee koukerokirjaimin "Aaveen Asterix". Hymähdän, pian pikkuvarsani täyttää jo 2v. Silloin aloitamme totutuksen satulaan ja opetan herralle juoksuttelua. Nappaan karsinan ovesta sinisen riimunnarun ja riimun. Suuntaan niitä roikotellen tarhaan. Tallin omat hevoset ovatkin ilmeisesti jo laitumilla, mutta ehkä Riksukin sinne vielä pääsee. Jewel on kuulemma käynyt syöttämässä varsalle tuoretta silloin tällöin, niinkuin olin pyytänyt. Tarhoilta kuuluu kimeä nuorekas hirnahdus. Riksu ihmettelee minne sen kaverit ovat häipyneet.
"Voi muru, kyllä ne kaverit sieltä viellä tulee takaisin", lepertelen varsalle silitellessäni sen vielä hieman varsamaista karvaa. Laitan riimun Riksun päähän ja lähden taluttamaan sitä tallin edustalle.

Kiinnitän Riksun talliseinässä olevaan rinkulaan. Käyn todella nopeasti hakemassa harjapakin, sillä en uskalla jättää Riksua pitkäksi aikaa yksin. Oripoika odottaa kiltisti aloillaan ja saa jälleen paljon kehuja. Avaan harjapakin ja nappaan sieltä pölyharjan. Alan harjailla hevostani. Riksu on kyllä jo melkoisen iso, eli minkäköhän kokoinen siitä lopulta tulee. Riksu on jo lähes emänsä kokoinen, joka on vain 149cm korkea. Isän korkeutta en edes tiedä. Harjailen Riksun huolellaan kauttaaltaan ja puhdistan sen kaviot. Selvitän vielä harjan ja hännän. Kun orivarsa on puhdas, heitän harjan harjapakkiin. Irroitan riimunnarun seinästä ja vien Riksun syömään ruohoa erään tarhan viereen. Syöttelen orivarsaa ehkäpä puolisen tuntia ja palautan sen sitten tarhaan.

Vien riimun ja riimunnarun takaisin talliin ja putsaan Riksun karsinan ripeästi. Kuulen ulkoa jo auton äänen. Isovelejni on tullut hakemaan minua. Kippaan siis nopeasti kottikärryistä sonnat lantalaan ja istahdan autoon. Jätän samalla Jewelille tekstiviestin: "Milloin Riksu menee laitsal? Smile T: Sussu". Vastausta ei kuulu heti, mutta jään odottelemaan.

Sussu ja Riksu 3hm

// Milloin siis tosiaan Riksu laitsalle? En ollut ihan varma menikö kaikki, vaiko vaan Leijiksen omat hepot.
/// Riksun ikääntyminen on muuten sitten nopeutettu:) Sivuilta näkee ikääntymisen.

/ Harmi ettei tallin omistajan voi laiskotella päivääkään..! Joskus kyllä tekisi mieli vain sanoa piut paut ja pistää työntekijät hommiin, mutta kun asuu tallipihassa on vaikea niitä paeta... Very Happy Itse taisin teidän käynnin aikana olla maastolenkillä Marin kanssa.

Mukava perustarina taas!

Voit Riksun ilmoittaa laitsalle laitsatopiikissa. Wink Vilkuilisin nyt kertynyttä kesätoimintaa muutenkin! Muunmuuassa suunnistuskisoissa on nuorille hevosille tarkoitettu talutussuunnistuskin. Ikääntymisen huomasin kun kaipailit uusia kuvia.

- Jewell

Sussu
Kotikissa
Kotikissa

Viestien lukumäärä : 10
Join date : 16.04.2013

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Riksun päiväkirja

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa