14. marrasuuta -14 / Routa syntyy

Siirry alas

14. marrasuuta -14 / Routa syntyy Empty 14. marrasuuta -14 / Routa syntyy

Viesti  Jewell lähetetty To Tammi 01, 2015 6:36 pm

14. marrasuuta -14 / Routa syntyy 5662360592_344365b39b_z
smerikal, flickr.com, CC BY-SA 2.0

14. marrasuuta -14 / Routa syntyy
Ei tullut kuuloonkaan, että Routa syntyisi normaalisti. Kahdelta yöllä tuli soitto varsavahdissa olevalta Inkalta, että Mari varsoo ja ettei kaikki ollut okei. Muistan, kuinka yöpaidassani ja ensimmäisissä käteen tarttuvissa housuissa vetäisin punaiset Hai-kumpparit jalkaan ja pingoin talliin helmat lepattaen. Tallissa sesoi eläinlääkärille soittava Inka sekä karsinassa makasi raskaasti hengittävä Mari. Ensimmäinen varsa oli aina vaikein, niinhän ne kaikki sanoi.
Eläinlääkäri antoi täsmälliset ohjeet, koska ei itse pääsisi paikalle vielä puoleen tuntiin. Se vika täällä perähikiällä asumisessa oli, tänne kesti joka puolelta ajaminen liian kauan. Noh, olinhan aikoinaan heppakoulussa (kuten Inkakin) ohjeet kuullut, joten se oli sitten tuumasta toimeen. Niin vaikeaa varsomista ei ollut aiheuttanut edes Miro, vaikka olikin ollut pitkäjalkainen hujoppi. Onneksi oltiin varauduttu ja pidettiin toimistossa desinfiointiainetta, jota levitimme käsiin. Karsinan ovi hieman vinkui avatessa, Mari koetti nostaa päätään sekä alkoi keräämään jalkoja alleen. Me puheltiin rauhoittavasti, anneltiin tamman vähän haistella, siliteltiin, kunnes uskallettiin lähestyä syntyvää varsaa.

Joten niin, ei tullut kuuloonkaan, että Routa olisi syntynyt normaalisti. Se päätti, ettei välttämättä tarvitsisi toista etujalkaansa, ja jätti sen koukkuun mahan alle, kun sen piti olla suorana toisen vieressä. Koko juttu oli kuin suoraan teho-osastolta. Tai ainakin siltä se tuntui! Yksi jalka sojotti jo ulkona sikiökalvossaan. Inka näytti siltä, että pyörtyisi. (Enkä olisi ihmetellyt, se ei kestänyt olla tallissa edes silloin, kun joku piikitti hevosia.) Mutta uskokaa tai älkää, kun eläinlääkäri saapui ennätysajassa kahdenkymmenen minuutin kuluttua, oli pirteä tammavarsa jo maannut oljilla vartin verran. Uutukaiselle neidolle tehtiin nopea terveystarkastus, kuten äidillekkin. Kaikki oli kunnossa, mutta Roudalla oli periaatteensa heti alusta asti: näyttävä sisääntulo tai ei mitään!

Löytyy myös Roudan sivujen päiväkirjasta.
Jewell
Jewell
Tallin omistaja
Tallin omistaja

Viestien lukumäärä : 561
Join date : 04.02.2013
Ikä : 30
Paikkakunta : Räpäkkö

Näytä käyttäjän tiedot http://leijis.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa