Leijonalaakson foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

6. huhtikuuta -15 / Pääsiäisvalmennus

Siirry alas

6. huhtikuuta -15 / Pääsiäisvalmennus Empty 6. huhtikuuta -15 / Pääsiäisvalmennus

Viesti  Jewell lähetetty Pe Huhti 03, 2015 2:09 am

Pääsiäisvalmennus
Leijonalaaksossa 6. huhtikuuta

Ei haittaa, vaikka nurkissa pyörii noitia luudanvarsineen ja hevoset tuntuvat pelkäävän nurkista hyökkääviä poninsyöjäpääsiäispupuja tavallistakin enemmän, on nimittäin aika valmentautua! Valmennus on avoin kaikille, joten myös ulkopuoliset ratsukot voivat osallistua. Nopeat syövät hitaat! Valmennus pidetään maanantaina 6. huhtikuuta 2015. Toteutustapa on nimi listaan ja kaikki saavat valmennuksesta 100-199 sanan kommentin.

Kyseessä on estevalmennus, jonka taso on 90-110cm.

Yksi ratsastaja saa tuoda yhden hevosen valmennukseen. Yhteensä valmennukseen otetaan viisi ratsukkoa.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 5. huhtikuuta kello 18:00.

Osallistuminen:
Osallistua saa alle tai sähköpostiin leijonalaakso@luukku.com  seuraavalla kaavalla:

Koodi:
Ratsastaja - [url=osoite]Hevosen nimi[/url] taso

Sähköpostit otsikoituna "Pääsiäisvalmennus 2015".

Tallilaisille:
Nopeasta osallistumisesta hoitajat saavat 5 pistettä sekä "Pääsiäisvalmennus 2015" -merkin.

Hoitajat saavat poikkeavasti osallistua valmennukseen myös seuraavilla hevosilla: Ankka, Varpu, Riina ja Kia. Tutustumistunnin suorittaneet voivat myöskin ottaa ratsuikseen erittäin poikkeavasti herkästi kuumuvan Aprin tai hölmön, mutta varman hyppääjän Eelin.

Yksityisten omistajat saavat valmennuksesta +2 lisätähteä.

6. huhtikuuta -15 / Pääsiäisvalmennus Psisvalmennus

Jos kirjoitat valmennuksesta tarinan, se arvioidaan kuten hoitotarinat.

Täynnä!

Osallistuneet:
Päivän aihe olivat hyvät tiet sekä linjojen ratsastus hyvässä temmossa. Kentälle kasattiin kolme estettä, joista kaksi olivat maneesin päätyjen kulmissa (pystyjä) ja yksi okseri vinosti halkaisijalla (kuten koko rata leikkaa).

Ireth - Mihkel Koit 90cm
Kommentti: Miskan kanssa päivän tavoite tiedettiin jo ennen kuin Ireth oli jo selkään päässyt. Ruunan ollessa tuttu tapaus, osasin neuvoa Irethiä hyvin ongelmakohdissa. Miskan aktivoimiseen päivän harjoitus oli hyvä, koska suhteutettujen välien ratsastaminen vaati Irethiä väkisinkin ratsastamaan Miskan laukkaa. Maneesin päädyssä kahden esteen väliin tuli jättää aluksi kolme laukka-askelta, joka oli sopiva Miskalle. Ireth sai miettiä kovasti omaa istuntaansa, jota sai keventää paljon tunnin aikana. Lisäksi myötääminen esteen päällä oli välillä vajaavaista. Miska kuitenkin kehittyi tunnin aikana paljon.

Suorittaessamme tehtävää, jossa päädyn kahden pystyn jälkeen laukattiin vielä hyvällä tiellä okserille. Irethin täytyi keskittyä kaarteen ratsastamiseen okserille ja käyttää raippaakin, jotta sai laukan lopulta pyörimään. Miska on varsin persoonallinen otus, jossa riittää vähän erilaista haastetta. Lopputunnista alkoi kuitenkin jo innostua ja sait kiitellä ruunaa kovasti. 123 sanaa
lottis - Funfair's Lysander 110cm
Kommentti: Yrmy olikin vauhdikas poni! Jo alkuverryttelyssä oli laukassa lottiksella tekemistä, tuntui, että Yrmy esteet nähdessään innostui oikein kunnolla. Yrmyn kanssa panostimmekin tänään rauhalliseen lähestymiseen. Päädyn kahdella esteellä Yrmyn kanssa tehtiin ensimmäiset kolme kertaa esteiden väliin voltti, jotta laukka saatiin hallintaan eikä ryntäilyä tapahtunut. Kun laukka oli pyörivää ja niin sanotusti suunnattu ylämäkeen alkoi Yrmy rauhoittua, vaikka yhä olikin vahvana ennen esteitä. Toisin kuin Miskalla, lottis sai istua harvinaisen lähelle hevostaan, jotta se kuunteli apuja. Ratsastajan ongelmia olivat nojautuminen helposti eteenpäin, mikä esti istuinluiden päällä tukevasti istumisen. Näin ollen lottis ei päässyt hyvin satulaan, mikä ei olisi esteillä rauhallisemmalla hevosella haitannut, mutta Yrmy oli toista maata. Yrmyn tullessa viimeiset kerrat harjoitukseen oikein hyvin esteponin tavoin, oli aika siirtyä toiseen tehtävään.

Ottaessamme harjoitukseen myös okserin, Yrmy otti suorasta linjasta esteelle kaiken irti. Teimme viisi kertaa harjoituksen, jossa lottis pysäytti orin välittömästi esteen jälkeen, joka hieman rauhoitti menoa. Lopulta Yrmy näytti taas ihan kelpo ponilta, joten lottis kiitti sitä ja aloitti loppuverryttelyn. 159 sanaa
Yogi - Fiktion Toivas 100cm
Kommentti: Toivas vaikutti alkuverryttelyistä saakka innokkaalta ja työnhaluiselta hevoselta. Askeleet näyttivät todella joustavilta ja pitkiltä, meno oli kaikinpuolin rennon oloista. Toivaksen pärskähtely valtasikin nopeasti maneesin. Ratsukon lähestyessä ensimmäistä kertaa laukassa kohti päädyn kahta estettä, oli Toivas hyvin kuulolla ja eteni hyvässä laukassa. Yogi joutui hypyissä antamaan paljon tilaa hevoselle eteen, mutta ei antanut sen häiritä menoa lainkaan. Toivas ei tuntunut pitävän lainkaan, jos sitä otettiin ennen estettä vähänkin kiinni, mutta suomenhevosen tavoin oli hieman liian etupainoinen juuri ennen estettä. Käskin Yogin istua hieman suoremmassa ja syvemmällä satulassa sekä käyttämään pohjettaan, vaikkei voinutkaan ottaa ohjilla vastaan juurikaan. Oli tärkeää, että Toivas tuli esteelle hyvässä, pyörivässä laukassa ja laukka aina palautettiin esteiden jälkeen. Muuten laukan säätely oli ihan ratsukon ominta alaa.

Toivas parani koko ajan siirtyessämme toiseen harjoitukseen. Laukan pitäminen suoralla uralla ennen okseria oli haastavampaa kuin päädyssä kaarteissa ja hypyt muuttuivat hieman turhan laakeiksi, mutta Yogi osasi parantaa omaa ratsastustaan niin paljon, että tehtävä sujui kuin vettä vain. Kun kehuja sateli joka suorituksen jälkeen, oli aika siirtyä loppuverrytelyyn. 166 sanaa
Laura - Tuntematon Ystävä 110cm
Kommentti: Umppa oli selvästi erikoinen kaveri. Se puksutti aluksi menemään aikamoista vauhtia, mutta rauhoittui pian. Rentouduttuaan Umppa näytti upealle, eikä tuntunut stressaavan mistään. Iloinen energia jatkui ensimmäiseen hyppyynkin, johon Umppa ponnisti kuin kissa liitäen yli. Pieneksi ja varsin vankkarakenteiseksi suomenpienhevoseksi ori oli vakuuttava ja sääteli laukkaansa suhteellisen hyvin. Hieman vastusteli pidätteitä, mutta Lauran vähentäessä käden käyttöä ja istuessa vain syvemmälle satulaan muttuivat hidastuksetkin paremmiksi. Treeni sujuikin kuin vettä vain.

Toisessa tehtävässä sujui yhtä hyvin. Se hieman kiemurteli lähestyttäessä estettä ja vastusti pidättäviä apuja jännittymällä tarpeettomasti, mutta lopulta rentoutui laukkaamaan pyörivästi ja tasapainoisesti. Laura pysyi kunnioitettavan rauhallisen hillittynä valmennuksen alusta loppuun. Loppuraveihin siirryttäessä Umppa ja Laura olivat tehneet jo monta monia hyviä suorituksia tehtävässä ja ratsastajalla oli hymy herkässä. 117 sanaa
Melina - Talventuoja 100cm
Kommentti: Tapsa näytti upealla heti Melinan kerätessä ohjat käteensä. Ratsukko tuntui työskennelleen yhdessä paljon ennenkin, koska molemmat tuntuivat tuntevan toistensa tavat täydellisesti. Kimoa oria ja sen omistajaa oli miellyttävä katsella, kaksikko toimi yhteen saumattomasti.


Viimeinen muokkaaja, Jewell pvm Pe Kesä 26, 2015 12:23 pm, muokattu 10 kertaa

_________________
THERE ARE FAR, FAR BETTER THINGS AHEAD THAN ANY WE LEAVE BEHIND
C.S. Lewis


avatar © Daniela S. Nassetti CC BY-NC-ND 2.0 (flickr.com)
Jewell
Jewell
Tallin omistaja
Tallin omistaja

Viestien lukumäärä : 561
Join date : 04.02.2013
Ikä : 32
Paikkakunta : Räpäkkö

https://leijis.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

6. huhtikuuta -15 / Pääsiäisvalmennus Empty Vs: 6. huhtikuuta -15 / Pääsiäisvalmennus

Viesti  Ireth lähetetty Pe Huhti 03, 2015 2:15 am

Ireth - Mihkel Koit 90cm

Smile

Ireth
Puumanainen
Puumanainen

Viestien lukumäärä : 36
Join date : 27.01.2015

Takaisin alkuun Siirry alas

6. huhtikuuta -15 / Pääsiäisvalmennus Empty Vs: 6. huhtikuuta -15 / Pääsiäisvalmennus

Viesti  lottis lähetetty Pe Huhti 03, 2015 2:19 am

lottis - Funfair's Lysander 110cm Smile

lottis
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

6. huhtikuuta -15 / Pääsiäisvalmennus Empty Vs: 6. huhtikuuta -15 / Pääsiäisvalmennus

Viesti  viivi lähetetty Pe Huhti 03, 2015 2:27 am

Viivi - Rohkean Illansäde 110cm

viivi
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

6. huhtikuuta -15 / Pääsiäisvalmennus Empty Vs: 6. huhtikuuta -15 / Pääsiäisvalmennus

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa